čtvrtek 1. května 2008

Wolf G. Messing aneb jasnovidectví

Messing se narodil v září 1899 v židovském městečku poblíž Varšavy. Už jako chlapec veřejně předváděl své jasnovidecké schopnosti. Byl to Sovětský Nostradamus, přesně předpověděl konec 2. světové války i Hitlerův konec. Dokázal na Stalinův rozkaz i vyloupit banku, jednoduše tak, že telepaticky poručil úředníkovi naplnit tašku 100 000 rubly. Ten poslechl. Když byla zkouška splněna, Messing peníze vrátil. Poté co si úředník uvědomil, co udělal, dostal srdeční záchvat. Jasnovidec dokonce tvrdil, že podobným způsobem ošálil mnoho institucí, včetně německého gestapa a sovětské tajné policie. Messing popisoval schopnost nahlížet do myslí ostatních. Jejich myšlenky se v jeho mysli stávaly barevnými symboly; messing neslyšel slova, ale vnímal obrazy. Dokázal číst myšlenky i se zavázanýma očima (aby dokázal že neodezírá z mimiky tváře) a říkal že čtení myšlenek hluchých a němých lidí je podstatně snažší. Své schopnosti demonstroval na I.mezinárodní psychotronické konferenci v Praze (1973) kde četl myšlenky lidí, jejichž řeč neznal. Myšlenky mají očividně svou "vlastní řeč"

Není to zajímavá představa...zajít si do banky, poslat chuděrce úřednici telepaticky zprávu ať mi vydá pár tisíc a v klidu si odejít... vlastně jsem nedávno zaslechla že je někdo kdo to dělá i dnes. Ale nevím co na tom bylo vlastně pravdy. V Xmanovi byli tito lidé nazýváni mutanti. No, není to kruté?...to bych mohla být taky mutant protože jsem umělec :-)
Asi by se mi líbilo mít nějakou takovou schopnost. Vidět co si lidé myslí, co chystaí, co se stane, umět lidi semtam přesvědčit.. :-) to by se dělala obhajoba u maturity :-)
Ale to všechno má i jinou stránku než jen fantastické možnosti jak využít telepatii a čtení myšlenek. "Samozřejmě, že existuje svobodná vůle. Ale také existují určité modelové situace či struktury. Budoucnost je utvářena z minuosti a přítomnosti. A tyto struktury je navzájem spojují. "mechanismus" takového spojení je pro většinu lidí neznámý, ale já jasně vím, že existuje"...tohle je asi to co bych chtěla znát nejvíc. To co viděl z těchto oblastí, to co my nevidíme, čemu neporozumíme na naší úrovni vnímání.
Docela se mi líbí názor Rycharda Bacha, v knize Jediný, že se každé naše rozhodnutí odvíjí a vytváří jednostlivé osudy, síť světů, svět ve kterém jste šli doprava a svět kde jste šli doleva, každý se odvíjí jinak nezávisle na sobě.

Ale asi o tom nechci ani moc přemýšlet. Občas si říkám že člověk není víc než spleť mozkových závitů, umře a nebude nic, jak říká přesvědčeně doktor Kašpárek, ale nadruhou stranu miluju můj svět fantazie a myslím že by bylo heké, kdyby jsme si po smrti sami zvolili kde a jak budeme pokračovat. Možná ve světě, kde se mluví jen řečí myšlenek - obrazů, světa kde nemáme tělo a cítíme zcela jiným způsobem. Možná svět, kde budeme ve svých fantaziích nezávisle na ostatních, nebo naopak ve vzájemné souhře...
blablabla... možná jsem ráda e nejsem věštec, možná bych tak přišla o své fantazie, možná by už pro mě nic nemělo smysl jako má teď. A když se nad tím zamyslím hlouběji...proč Wolf G. Messing nikdy neměl ženu?...

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Vždyť ženu měl...