sobota 26. dubna 2008

Phil Hansen









*A MOMENT*
"Zveřejnil jsem na Internetu svoje číslo a požádal lidi aby mi zavolali a řekli mi o momentu, který změnil jejich život. Všechny tyto momenty byli napsány do kruhu v 136 hodinách kdy jsem nepřestal pracovat mimo přstávky na toaletu."
Kruh má průměr 304 cm, jak jde videt na videu, zacal bez predkresleni, prste stoupl a psal a psal a psal....
*LANCE*
Tento portrét veliký 350 x 472 cm byl vytvořen jízdou tříkolky (upravené tak, aby na kolečka tekla barva z kyblíčku na řídítkách) přes plátno.
...roztomilý způsob malby :-)



*VALUE OF BLOOD*
Portrét Kim Jong Ila veliký 264 x 111 cm je namalován na 6000 sterilních čtverečků (obvazu) bez použití jediné kapky barvy, je totiž malován Philovou vlastní krví.
...už ne tak roztomilý způsob malby :-)

*SELF PORTRAIT*
Autoportrét je vytvořen na 90 x 244 cm drevene desce. Vydlabáním zůstal vyčnívat jen hřeben z tenkých proužků které byli obarveny.




















*GEORGE BUSH*
177 x 228 cm, tuto plochu si vysloužil G.W.Bush, jeho portrét je sestaven také ze slov, ale nejen slov, je sestaven ze jmen, všech obětí války v Iráku ... obraz byl vytvořen v roce 2005, zajímalo by mě jak velký by musel bý obraz dnes... :-(




*ROSA PARKS*

Jednu z nejznáměších amerických aktivistek v boji za občanská práva zobrazil Phil Hansen pomocí kopírovaného textu bible řazeného ve vrstvách. Za obraz instaloval světla takže když jsou světla vypnuta lze vidět čistou plochu textu (obr.1) a když se zapnou vyniknou vrsty a portrét je tak viditelný (obr. 2).














*JIMI HENDRIX*

Nakonec ještě Jimi Hendrix seskládaný z hlaviček barevných sirek, a poté zapálen...



Už víte proč mám ráda Phila Hansen? ...tohle je jen zlomek věcí co vytvořil, více najdete na jeho oficiálních stránkách www.philinthecircle.com
Myslím že rozhodně stojí za zmínku...Tenhle kluk z Washingtonu dělá pro umění hodně a nejen pro umění, taky dost nahlas vyjadřuje svůj politcký a lidský názor.
Nejen že dělá obrazy ze všeho co ho napadne od toustů s marmeládou po vlastní krev, ale taky tím dokáže dost říct.

Žádné komentáře: